En lång och härlig sommar

Nu har vi varit lata igen på att skriva...Men här kommer en liten rapport!

Vi har varit långlediga hela familjen i snart 8 veckor. Känns helt underbart skönt. Nästa vecka är den sista lediga tillsammans, sen börjar mamma att jobba och pappa ska ta vid här hemma.

Juli månad började vi i Vimmerby, mamma, Olle och Thea. Pappa jobbade sin sista vecka och dagis var stängt, så vi passade på att hälsa på mormor och morfar. Morfar var ledig nästa hela veckan så Thea och han lekte för fullt- badade, var hos Pippi och åt godsaker!



Stoltare tjej får man leta efter...Att få krama Pippi gick upp mot allt!!

Glömde nämna att innan vår vecka i Vimmerby så skulle Olle ta bort sin lilla "flärp" på örat som han har haft sen han föddes. Mamma och pappa åkte in till Uppsala med honom för han skulle sövas. Lite läskigt tyckte de men Olle var så duktig. När han vaknade efter ett par timmar in sin spjäl-sjukhus-säng, iklädd en vit baby-sjukhusskjorta, gjorde han det med ett leende. Han fick namnet Blåöga av sjuksköterskan..:)

När Olle var hos doktorn så tog morfar hand om Thea. De hade en toppendag i Uppsala, och morfar både lämnade och hämtade Thea på dagis med sin motorcykel- kolla in nöjda tjejen nedan...



Efter veckan i Vimmerby hade vi en varm och skön vecka i Knivsta. Vi passade på att bada, sola, fika och ta det lugnt. En dag åkte vi till Gävle och Furuviksparken, den var jättefin!



Fika på vägen. Eller bredvid vägen kanske man säger...



Olle kryptränar!



Thea åker "flodbåt" på Furuvik.



Så kom då äntligen kusinerna. De hade åkt bil från Bjursele en hel lång dag. De fick lite kvällsfika då de kom fram och barnen fick leka av sig lite.



Milla tydde sig till lillkusinen Olle. "Ollen" fick han heta. Hon gav honom leksaker hela tiden och tog hand om honom så bra.



Det är många som tycker att farbror Jocke och Olle är lika. Jag tror nog att de har rätt...



Hela klanen samlad!

Vi stannade kvar i Knivsta en vecka till efter kusinbesöket. Det var fortfarande varmt och skönt och vi tog det ganska lugnt. Mormor kom framåt helgen för att ta hand om barnen, så att mamma och pappa kunde gå på Ingrid och Martins bröllop på Utö. Vilken toppenhelg! Barnen fick bästa möjliga uppassning av moster Malin, Jeremy och mormor, medan mamma och pappa fick en vuxen-weekend.

Först passade vi på att gratta mormor som precis hade fyllt år.





Så här fina var de! Och vilket härligt bröllop ute i det fria!

Vi tog en härlig cykeltur dagen efter bröllopet på vackra Utö.



Efter att Thea vant sig vid mormor och moster, så var det inte så svårt val då Malin frågade Thea om hon ville följa med henne och mormor in till Stockholm och sova hos Malin en natt. Det enda hon sa var: Mamma nu hämtar jag mitt nattlinne! Sedan packade hon andäktigt sin nyinköpta Pippi-rullväska och sa till lillebror: Hej då Olle nu åker jag till Stockholm! Denna unga dam...



Veckan efter bar det så iväg på vår resa mot Småland. Först landade vi i Vimmerby för att fira moster Malin 30 år lite i efterhand med släkten. Thea stormtrivdes och buggade loss tills klockan var 23.30!!


Sysslingarna Olle & Wilma trivdes ihop på golvet!



Efter Malins fest bar det av till Öland och vår hyrda stuga intill Saxnäs. Vi hade en helt sagolik vecka med sol, bad och härliga stränder! Här skålar vi för att vår semester har börjat!



Thea njuter på stranden.



Om mormor badar fötterna ska väl jag det också tyckte Thea, iklädd mammas gamla klännig från typ 1977...Uppsydd av mormor!



Mellanmål!



Paus vid vattnet!



Mer bilder från Öland kommer eftersom de finns i vår andra kamera. Även bilder från vår vistelse i Bjursele i augusti kommer snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback