Min första jul

tomten

God Jul på er allihop i efterskott!!

Min mamma har varit lite lat med att rapportera om vad som hänt på sistone, delvis pga att vi inte har haft vår dator hemma...Men nu är vi tillbaka och kan berätta om vad jag har haft för mig för hyss under julhelgen!

moster o mamma

Dagarna innan jul så kom min kära moster Malin och "Uncle" Jeremy till Årsta på besök, vi hade ett par dagar tillsammans och hann med en promenad till Söder, lite shopping och julmat hemma i köket! Malin tyckte att jag hade blivit såååå stor och hon ville bara krama mig hela tiden! Jag väckte dem tidigt på mornarna och ville prata med dem!

brasa

Dagen innan julafton så tog vi bilen mot Vimmerby, där vi firade julen. Mamma, pappa och jag hade lånat en sommarstuga av mammas gamla au pair familj från Tyskland, den ligger vid en sjö ca 1 mil från Vimmerby, och där hade vi det mysigt! Jag sov som en stock på nätterna och sedan gick pappa och jag upp på morgonen och tände en brasa!

Under vår vistelse i stugan så slutade jag att amma på nätterna, vilket mamma tycker är jätteskönt!! Vi hade en liten fajt första natten, men efter en timme så gav jag upp och tänkte att äsch, det är nog lika bra att somna istället...Nätterna efter det sov jag som en prinsessa, visst är jag duktig??

julklapp

På julaftons morgon fick jag min första julklapp, men det var ju förstås pappret som var mest intressant! På morgonen åkte vi in till mormor, där vi åt gröt med morfar, mormor, Malin och Jeremy. På eftermiddagen gick vi till mammas kusin Mia och hennes familj, där många släktingar var. Vi åt god mat och jag lekte för fullt med alla så till slut var jag såååå trött! Nedan ser ni några bilder från julafton och dagarna där omkring.



Resten av julhelgen var också mysig, vi var runt och hälsade på en massa släktingar och mamma o pappa åt såndär julmat hela tiden. Mamma o pappa tycker att jag har utvecklats en massa sista veckan, jag kan nu prata ännu mer, jag säger "dada "och "nana", det börjar mer o mer likna vanligt prat!! Sen har jag lärt mig att åla/hasa bakåt då jag ligger på mage, så nu hamnar jag inne i ett hörn då jag ålat för långt!
Mormor gav mig en lära-gå vagn i julklapp, och även om jag är lite för liten ännu så är den jättekul!!

vagn

Nu är vi tillbaka i Årsta och idag har vi firat min pappa som fyller 30 år! Han har fått många kramar och pussar från mej! Jag hade förstorat ett kort på mig själv och slagit in, pappa blev jätteglad!

pappa 30






Mys i höstrusket och halvårs-kalas!

overallen

hej på er igen,

nu har snart en vecka till gått och vi har haft det mysigt i höstrusket mamma och jag. I tisdags var vi hos Ida & Henning i Täby, han har fyllt 3 månader nu och börjar bli ganska kul att leka med!

Mamma och Ida envisades med att ta kort på oss i kökssoffan, såhär blev de...

henning 1

- mamma, får jag ta på Henning lite??
- OK, bara du är försiktig, han är en liten kille förstår du.

henning 2

- Ja det är klart jag klappar försiktigt, kolla han ser ju riktigt förtjust ut! Jag kanske ska fråga chans på honom om några år? Fast, han är ju mycket yngre så jag får väl fundera på den saken...

Sen har mamma och jag varit hos Tindra på halvårkalas! Alla barnen var där, Tindra, Adam, David, Melvin, Felix, Benny, Samuel, Albin och Nova. Vi hade det jätteskoj, de vuxna åt något som kallas tårta och vi fick lattja på den stora filten! Alla bebisar var helt uppe i varv och ville ju naturligtvis inte somna som de skulle...Själv somnade jag i vagnen så att mamma fick gå i spöregnet i en timme så att jag fick sova ut! Här nedan ser ni några bilder från partajet!



Annars lär jag mig nya saker hela tiden, igår onsdag så vinkade jag för första gången då mamma bad mig! Jag ligger mycket på mage och det skulle ju vara kul att komma framåt också...

Nu är jag 8 månader!

God morgon,

ja att det har gått 8 månader sen jag kom ut till denna värld kan inte mamma och pappa förstå...Jag mår jättebra och växer och gror hela tiden! Just nu är jag inne i en period när jag blir rörligare för varje dag, som ni ser på bilderna. Jag vänder mig nu varje dag från rygg till mage, och blir lite förvånad när jag helt plötsligt ligger och tittar in i väggen på mage...Sitter gör jag väldigt stadigt och jag har också provat på att sitta på knä och hoppa lite, dock med pappas stöd...

mage

Jag har också blivit ännu duktigare på att använda mina händer och flyttar nu alla saker från hand till hand, nedan är det en bulle jag leker med, eller kanske vill äta upp??

bulle

Veckoslutet har bara varit bra, i torsdags var mina bebiskompisar här och fikade, och vi lade upp oss på rad för fotografering! Ni ser från vänster Felix, Tindra, Benny och så jag! Benny satt själv för första gången när han var här, gissa om hans mamma blev stolt??



I helgen har mammas kompis Anna varit här på besök, det har varit kul! Vi har lekt och sen har jag väl väckt henne på mornarna med mitt joller....Men hon verkar tycka om mig ändå! Här nedan ser ni några bilder från hennes besök, och även bilder på mammas andra kompisar Vicke och Josefin, som kom hit på fika. Vicke har en dotter hemma som hade växt ut sina vinterkläder, så jag fick ta över dem! jag ser ut som en liten björn i min nya utstyrsel! Maria hann också komma förbi och hälsa på mig, det var kul!




Vinterpromenad, jympa och morgonbus

stockholm

God morgon,

nu har vintern kommit till Stockholm och jag har fått pälsa på mig overallen varje dag- något som inte är så populärt, att klä på sig alltså... I tisdags tog mamma och jag en dag på stan och började handla julklappar, det var en vacker solig dag så vi tog en lång promenad på vägen hem, ända från Kungsträdgården (som ni ser på bilden) till Årsta, med ett stopp för fika med mammagruppen!



Igår så blev det jympa vid Skanstull på Friskis, mamma går och tränar en timmer och då får jag lattja runt med de andra bebisarna och de snälla tanterna som tar hand om oss! De pysslar om oss så bra så när mamma kom tillbaka nyduschad och pigg så låg jag och sov i en av tanternas famn! Nedan ser ni slagsmål om en leksak....

friskis

...som jag vann till slut!!



I morse så kom min pappa på ett roligt trick- påstricket! Så här kul kan man ha med en Ica-kasse...

påse 1

..Hmmmm, vad ska han nu hitta på??



...jahaaa kan man sitta i den??



..och mamma verkar tycka det är jättekul för hon skrattar hysteriskt! Kul lek!



...sen kan man riva sönder påsen...



...och krypa in och ur hur som helst! Det här vill jag prova igen!!