Vår för en dag och "Fellodifestivalen" för sista gången i år

Hej,

i lördags var det ju sista gången för Melodifestivalen. Thea laddade på eftermiddagen och väntade på att det skulle bli mörkt och att lördagsgodiset skulle åka fram. Hon kunde inte hålla sig riktigt fram till kl åtta så hon fick äta lite innan. Sen sa hon eftertänksamt: Mamma, jag sparar två bitar tills ikväll. klok tjej.

Mamma och pappa hade varit på IKEA och handlat och hittat en skön stol till Thea. Så här mysigt blev det:

image294

Thea tyckte att "Upp och hoppa" var bäst- på söndagsmorgonen sjöng hon den för mamma i sängen, så nog hade hon förstått innehållet; ligg inte och dra dej...Hon tyckte att Charlotte hade lite för glittrig klänning.

I söndags kom våren på besök, för att snabbt jagas bort av den elaka snön. Vi passade på att vårfika hos grannarna, Alva, Tilda och Thea njöt av solen så länge det varade.

image295

Olle har lärt sig att greppa saker mer och mer. Här kramar han morfars fina nalle.

image296

På fredag bär det av till Bjursele och snön. Thea frågar varje morgon när vi ska åka. Vi stannar en vecka. Det ska bli underbart med semester. Mormor kommer dit på måndag. Det tycker Thea är konstigt, men kul såklart! Vi ska sätta mormor på skotern, och sen ska vi lära henne att baka bröd i bagarstugan!

GLAD PÅSK!!

Dop och sånt

Nu är han döpt- Olle Eugen Landqvist! I lördags den 8 mars var vi samlade i St Stefanskyrkan i Knivsta för att fira detta. Faddrar är Josefin och Johnny, de var på plats med sin kille Philip. Övriga gäster var mormor, morfar, Malin, Jeremy, Maggan, Sören, Britt-Marie, Emma och Camilla.

Solen sken och det blev ett härligt vårväder denna lördag. Morfar och Thea klädde påskriset som blev så här fint!

image285

Det var spännande i kyrkan tyckte Thea. Det kröp i benen och det blev inte mycket stillasittande för den damen...Det var ganska lattjo att klättra vid altarringen tyckte hon. Och att springa på den roliga mattan. Philip hängde gärna med.

image286

Huvudpersonen Olle tog det lite lugnare. Tittade mest på folket som satt i bänkarna och var ganska nyfiken på det där vattnen som syrran hällde upp.

image287

Så blev han döpt till slut...

image288

Sen var det äntligen klart tyckte Thea. Då fick vi ställa upp oss på rad för att alla skulle plåta. Trist att stå stilla tyckte barnen...Smart kyrka- de hade en låda med leksaker längst ner som farbror Johnny tog ansvar för. Nervösa mödrar kunde slappna av lite där framme, men en halvtimmes gudstjänst kändes ganska lång när man hade två nyfikna små troll som ville undersöka allt. Men det är väl så det ska vara på ett dop...

image289

Smörgåstårta och annan tårta intogs sedan på Citronvägen! Tack alla för de fina presenterna!!

image290

Olle har börjat med smakisar!! Idag var det morot som gällde. Kolla in bilderna- det var ganska poppis tror mamma, för det gick åt många skedar, och mycket kladd...

image291

image292

Thea är en stor tjej nu, som snart blir 3 år. Det märks. Hon funderar väldigt mycket. Över mörkret och iband ensamheten. Det är jobbigt just nu att gå till dagis, i alla fall innan hon är där. "Det blir så emsamt utan dej mamma" säger hon på sitt lite sorgsna sätt. Då gäller det att vara ståndaktig och inytga henne om att det ju blir kul på dagis ändå...Och varje dag då mamma kommer och hämtar så är det ju såååå kul att leka så hon knappt vill gå hem...Hon har slutat sova middag också, till hennes lycka. Stolt säger hon på dagis att jag ska minsann inte sova med de SMÅ barnen, jag ska bara läsa saga i soffan med de STORA. Så det så. Vår stora tjej!!

image293

snart kommer mera...

Goder morgon,

här har vi varit lite dåliga på att uppdatera- det kommer mera snaaaart... Håll till godo med en bild på Thea och Olle Eugen, som döptes i lördags! Storasyster ger honom en stärkande kram innan allvaret börjar i kyrkan...

image284