En vanlig skön måndag och aprilbesök

Idag har vi en skön dag, mamma, Thea och Olle. Solen skiner och barnen är som små änglar (än så länge..). Vi började dagen i soffan, se vad stolt Olle blir när han får sitta bredvid storasyster...

image325

Sen blev det lek i Pippihuset- Olle verkar gilla att titta på.

image326

Han fick nöja sig med en bebisleksak sa Thea för han fick absolut inte ta Prusseluskan eller poliserna- så det så.

image327

Förra veckan var mammas kompis Anna här på besök tors-lör. Mamma och Anna pratade så mycket så första dagen tyckte Thea att Anna skulle åka hem igen så att hon fick ha sin mamma ifred...Men dagen efter stod Anna väldigt högt i kurs- de gjorde allt tillsammans och Thea skulle hålla handen så fort  vi gick någonstans...

image328

I lördags tog vi hela familjen på en utflykt till Stockholm. Thea packade picknick och myste på tåget. Vi hälsade på moster Malin och Jeremy och fick lunch och fika där- en härlig dag.

image329

Igår sken solen hela dagen och vi ville aldrig gå in. Vi provade grillen för första gången för säsongen- härligt!! Idag lär det nog bli en eftermiddag i solen också för termometern ligger redan på ca 15 grader- härligt!

Utan napp

Idag är fjärde dagen som Thea har klarat sig utan nappen. Helt plötsligt i torsdags så bestämde hon på eget bevåg att napparna skulle skickas till Pippi i Vimmerby. Så fick det bli. Tanken var att vi skulle ha åkt till Pippi i sommar och lämnat dem, men mamma var inte sen på att hänga på Theas förslag!

I fredags la vi napparna i en påse. Thea tittade fundersamt på nappen hon hade i munnen innan hon la ner den i påsen, man riktigt såg att hon tog avsked av den. De andra napparna åkte också ner och sen bar det av till Ica för att posta dem. Thea dikterade brevet själv. Hon bad Pippi att ge dem till ett mindre barn som skulle behöva dem bättre.

På eftermiddagen så åkte vi till leksaksaffären där Thea fick välja något. Det var svårt men efter en lång stund valde hon en Herr Nilsson och en Lilla Gubben- är någon förvånad?? Därefter blev det hamburgare för det hade Thea önskat sig.

Första kvällen tog det ett tag att somna, men utan gråt, bara några frågor om var nappen var. Helt plötsilgt var inte lejonet Nenne heller så viktig; han blev placerad i docksängen. Kanske hänger han så starkt ihop med nappen så att det blev lite jobbigt att ha honom i närheten?

På lördagsmorgonen så sa mamma att du måste titta i brevlådan. Thea sprang ut i pyjamasbyxor och stövlar- och där hittade hon ett brev av Pippi och en film som hon hade skickat- tänk vilken snabb Pippi..:)

Sen har det gått bra förutom några små kriser, bla i natt då hon var vaken länge och grät, och sa att det är svårt att vara 3 år...Vår stora tjej. Men i det stora hela har det funkat över förväntan så vi får hoppas att nätterna framöver blir lugnare.

image324

Nya inköp...

Idag har Olle fått en egen stol så att han kan sitta med vid bordet- så här glad blev han när han fick sin lunch idag! Vårt lilla matvrak...

image321

Gick en sväng i en ganska bekant klädesbutik, och fastnade för dessa otroligt söta kläder- med Fem Myror är fler än fyra elefanter-motiv. Ojoj vad handlen spelar på 70-talsföräldrarnas nostalgi- och jag åkte dit direkt...Våra små troll kommer nog bli ganska söta i denna outfit när vårvärmen infinner sig... Sparkdräkten till vänster var ju bara oemotståndlig!

image322

Den STORA dagen 3

Så var det då dags- att fylla 3 år. Thea hade väntat såååå länge på denna dag. Det var som att den var magisk för henne- det första hon sa då hon slog upp ögonen efter vår sköna (?) sång var: Mamma, jag är stor nu. Så rätt, så rätt. Det var som att hon växte flera meter denna dag och helt plötsligt kunde hon så mycket. Måste ha varit en härlig känsla för henne. Tänk att vårt lilla pyre som bara vägde 2 kg för 3 år sedan och som låg i en kuvös på SÖS, den där dagen 2 april 2005 då våren höll på att komma med stormsteg, helt plötsligt är så stor. Man kan bli tårögd för mindre...

image309

Till Theas stora lycka så var det ett Pippihus i morgonpaketet. Med Lilla Gubben och alla de andra! Det var lite svårt att slita sig och gå till dagsi då, men det lockade lite att få bjuda kompisarna på glasspinnar...

Eftermiddagen bjöd på ett soligt vårväder så tårtan kunde intas på altanen. Grannbarnen kände doften av tårta så helt plötsligt hade vi spontant tårtkalas- härligt!

image310
image311

Helt plötsligt öppnade mamma dörren till förrådet- och där stod- en cykel!! Gissa om detta var dagens höjdare...Thea tränade hela eftermiddagen och kvällen och lärde sig väldigt snabbt att trampa. Snacka om stolt tjej!

image314

Efter den långa härliga födelsedagen somnade Thea sött i sin säng på typ 2 sekunder. Undra vad hon drömde om...

image313

Thea har blivit gratulerad i omgångar- i fredags var det dags för moster Malin att komma hit på "tjejkväll"- vi åt tacos och cyklade naturligtvis!! Malin hade med fina paket från henne och Uncle Jemmy- ett Barbapapa-memory, en fin tröja och en Kalle Anka film!

image315

I söndags var det dags för eldprovet (tyckte föräldrarna..)- barnkalas! Ojoj hur gör man sånt, tänkte mamma. Men det gick ganska hyfsat tror vi, barnen verkade nöjda och glada och framförallt mätta av all tårta och godis. Här kommer några bilder!

image316

spänd tjej som väntar på gästerna...


image317
image318
image319
image320

TACK alla nära och kära för att ni gjorde Theas dag till ett roligt minne!! tack för alla hälsningar, kort och fina paket!!

Påskledighet och sjuk Thea

Hej,

nu har vi varit hemma nästan en vecka efter vår semester uppe i Bjursele hos farmor och farfar. Olles första resa till Västerbotten! Natten innan vi skulle flyga fick Thea feber och den höll i sig i över en vecka. Därtill kom hosta, snuva och öroninflammation så veckan blev minst sagt lite annorlunda än vad vi hade tänkt oss...Men vi fick i alla fall ganska många sköna stunder allihopa, längdskidor och skoter provades och Thea orkade vara ute en hel del.

På skärtorsdagen laddade Thea upp med godis och genom att vara påskkärring- hon upptäckte tjusningen med att knacka på hos grannarna och få godis- och helt regelrätt hade hon med sig en teckning som hon stolt lämnade fram- en kyckling med ben och små armar...

image297

På plats i Bjursele så skulle påskriset kläs- Thea hjälpte gärna till. ALLT pynt hängdes upp, tom ett juläpple som råkat hamna i fel kartong- kanske inte direkt vad farmot hade tänkte sig men upp skulle det tyckte Thea och farmor hängde glatt med.

image298

Vädret välkomnade oss med sol och lite kyla- perfekt för lite uteakriviteter! Vi åkte skoter till Lobacken och grillade korv- mmmmm. Olle var med och njöt av solen också. Kusinerna Kevin och Milla kom efter en stund och så blev det tjo och tjim på kälkarna. Mamma var inte så rutinerad på att åka kälke så det blev en rejäl vurpa inför alla påskfirare...

image299
image300
image301

Mormor kom också på besök, på annandagen kom hon med flyget och stannade med oss några dagar. Hon njöt också av solen och snön och lekte förstås med Thea och Olle en massa. En skotertur hann vi med då Thea och mormor satt där bak i pulkan.

image302

Lite innelek blev det också då Thea hade feber. Att ro med "ropinnarna" var kul- salladsbestick som fick vara åror. Ganska logiskt namn på åror...

image303

Och farmor gosade med Olle!

image304

Mormor och mamma tog en härlig skidtur-vinter när den är som bäst!

image305

Pappa eldar så att Thea ska få en korv innan nästa kälktur.

image306

Ibland får man som förälder ställa upp som typ clown eller nåt i en roll-lek...Pippi med prickig kjol till vänster, Clownpappa med konstigt hår till höger...

image307

Sista dagen innan vår hemresa bjöd på det bästa vädret. Vi passade på att fika på glasverandan med Signe och Hadar och deras föräldrar. Det var kul att ses igen, det blir ju inte så ofta tyvärr. Men vi hann med ganska mycket kul, Bamsespel, köttbullar och lite utelek.
image308

Tack farmor och farfar för en härlig vecka! Vi hoppas att vi kan komma snart igen.