sommar-berättelse

Hej hopp,

nu är jag tillbaka bland mina saker i Knivsta efter några veckor på vift!

image199

När mamma kom upp till Bjursele i början av juli så kom hon med regnet...efter en vecka med sol och bad med kusinerna fick vi typ 10 grader och regn. Men det hindrade oss inte att vara ute och lattja ändå! Här sitter jag stolt i båten på väg från farmor och farfars sommarstuga som syns i bakgrunden. (eller rättare sagt Jocke och Cissis stuga, som också har ett hus på samma tomt.) Vi tog med oss fika och åkte dit en eftermiddag och utforskade området. Jag lekte i sanden iförd regnutstyrsel, och satt sedan på en pall och funderade över livet...Mysigt!

image200

En dag kom vi på att vi skulle baka mjuk-kaka i bagarstugan i Bjursele. Hela familjen Larsson var involverad, och det behövdes, med tanke på den stooora degen som farmor blandade till! Här kollar jag så att pappa blandar rätt. (Och så passar jag på att smaka på sirapen såklart)

image201

här är hela klanen in action!

image202

Sen var Kevin och jag tvugna att provsmaka mjuk-kakan så att den var OK- och OM den var!!

image203

Det blev lite sol framåt slutet av veckan, och då passade vi på att vara ute ännu mer. Jag fick ta hand om Kevins alla 3 hundar- min favorit blev den vita Vilda, som fick åka med mig i vagnen! Här är vi ute på hund-promenad.

image204

Efter vårt besök i Bjursele tog vi oss ner med bil till Knivsta några dagar. Jag var jätteglad över att se mina saker igen och lekte för första gången helt själv under längre tid. Mamma och pappa undrade ibland var jag hade tagit vägen...Sen bar det av ner till Vimmerby för att hälsa på mormor, Malin och morfar. Där blev vädret lite bättre, men inte helt toppen. Vi hann i alla fall bada ett par gånger. Här är jag ute i Skaftekulla med Malin på bryggan!

image205

Vi var också turister i Vimmerby. Mormor och jag hängde på Astrid Lindgrens värld,det var kul! Jag älskar att lyssna på när de sjunger och uppträder, och vill bara ha mer. Tyvärr tog kamerans batteri slut när vi var där, men här är mormor och jag på väg dit, färväntansfulla båda två.

image206

Jag provade även på lite olika transporter i Vimmerby. Maggan, mormor, Malin och jag tog en sväng med turisttåget! Jag satt tryggt i mosters knä...Ni ser också en bild på när jag åker buss med morfar. Han kör långa sträckor med en jättestor buss, men jag och mamma fick följa med på en kortis. Det var kul!

image207image208

Vi hann även att vara på Allsång i Storebro! Det var spännande och jag höll mig vaken hela kvällen. Här sitter jag och klappar takten. När det kom en sång jag kände igen sa jag: Den kan jag mamma!

image209

Vi gjorde ett besök hos min kompis Benny och hans föräldrar och hans lilla syster Karin. De har köpt ett torp i Gamleby och där hade vi en mysig dag med lunch, skogspromenad och en massa bus.

image210

En höjdpunkt i Vimmerby var när mamma letade fram sitt gamla dockskåp från 70-talet- ganska komplett med möbler och dockor! Jag ägnade timmar åt att leka med dockorna och prata och berätta om dem. Alla skrattade då jag sa att mamma-dockan stod och lagade köttbullar och pappa-dockan låg på soffan- hur tolkar man det??

image211

Nu är vi tillbaka i Knivsta och vardagen. Det började med lite mjukstart nu i veckan, för när mamma och pappa jobbade så var farmor och farfar här och tog hand om mig. Vi hade det jättemysigt.

I morgon börjar dagis igen, det ska bli spännande att träffa alla barnen och fröknarna. Ha det gott!

KRAM THEA

image212