Vår stora dagistjej

går

Hej hopp,

nu är det min stora dag- den 9 augusti! Idag har jag testat att gå på dagis för första gången- och oj så bra det gick! Både mamma och pappa var med för att se mig och träffa de andra barnen, föräldrarna och fröknarna. Vi var 4 småttingar som skolades in, Lukas, Simon, Holger och så jag! Det är 5 st till små som ska in men de går för sig själva den första veckan så det inte blir för stökigt för oss alla.

Jag var lite avvaktande först, stod mest och höll pappa i kragen och tittade nyfiket på de andra barnen. Men efter en stund var jag i full gång med att kasta bollar, leka med lastbilar och klättra i den roliga barn-trappan som de hade i lekrummet. Alla andra barn har storasyskon som går på samma dagis, så de kände igen sig mycket mer, men jag klarade mig galant ändå. När mamma skulle ta mig med ut och hem så blev jag vansinnig- vadå man kan ju inte gå hem när det är som roligast?? Undra om mamma och pappa kommer att få höra de orden många gånger...

Mina fröknar heter Marie, Maria och Kerstin, alla verkar jättesnälla. Jag har redan min egen krok, en liten hylla och en blöjlåda! Sen fanns det en tripp trapp stol med mitt namn på, där ska jag nog sitta och kladda snart!

Annars mår jag bara bra, jag är inne i en mycket harmonisk period. Jag lärde mig att gå obehindrat förra veckan, så nu traskar jag runt för fullt i huset, pratar för mig själv och skrattar åt alla saker jag får syn på. Ibland går jag och kollar så att mamma eller pappa är i närheten, men jag är väldigt självständig och leker jättebra på egen hand. Ovan ser ni en bild då jag är ute på promenad!

Jag har börjat gilla böcker mer och mer, varje kväll läser vi en bok innan jag ska somna och det funkar toppen, jag varvar  ner och får en mysig stund i mitt rum. Mina favoritböcker är de med djur i, med hjälp av dem har jag lärt mig nya ord: krokodil "koko-diiiil" och apa! Andra ord som kommer ur min lilla mun är sten, sko, kiss, bajs, mat! (med mitt sätt att säga dem på- men det hörs tydligt vad det är jag menar!).

Mamma och pappa har också märkt att jag förstår så mycket som de säger, jag går runt och smyg lyssnar...Om mamma säger, snart ska vi lägga Thea och sova, då snarkar jag och skrattar! De kan även be mig att ta ur nappen, slänga bajsblöjan i skräpan, och att hämta saker. Jättekul!

Ja det var en liten berättelse om vad som hänt på senare tid, ha det gott där ute, jag sover som en stock just nu för att återhämta mig från alla dagis-intryck! Nedan ser ni en bild på mig där jag testar dagis-ryggsäcken som jag fick av mina sysslingar Linus och Lisa- det står Läskfabriken i Vimmerby på den! Jättesnygg! Den var dock lite baktung med alla saker i så mamma fick hålla i mig!

ryggsäck