En fullspäckad vecka

morfar

Hej hej,

förra veckan och början av denna har varit fullproppad  med roliga saker tycker jag! Min kompis Anna åkte tråkigt nog hem i torsdags, men som tur var fick jag göra andra roliga saker efter det! Mamma och jag var på lunch hos Susanne och Albin, där mina andra kompisar Benny, Adam och Felix var. Vi lekte med Albins saker och jag försökte hålla koll på killarna! Jag höll mig vaken i 4 timmar, sen sov jag sött efter en flaska välling...

På fredagen kom Henning och Ida hit, Henning och jag lekte med varsin slickepott och hade hur kul som helst! Henning har blivit en stor kille som äter vanlig mat nu, han slukade en av mina puréburkar utan att blinka!

På eftermiddagen så satt jag på vardagsrumsgolvet och väntade på att morfar skulle komma, helt plötsligt drar jag mig upp till stående vid fotpallen! Oj mamma blev helt till sig och applåderade- var det så märkvärdigt??

När morfar kom lekte vi en massa och så fick jag choklad av honom- se bilden ovan som avslöjar godiset- hmmmm han vet hur han ska få mig på fall!

På fredagskvällen kom även moster Malin och mormor, jag sov då men på lördagsmorgonen var jag i full gång och ville leka med dem! Oj vad jag har blivit bortskämd, alltid någon att leka med och någon som promenerar med mig då jag vill ut på upptäcksfärd!

Vi tog en promenad i den härliga solen vid Mälaren, och fikade på Klubbensborgs café, det var kul! På kvällen åt vi god mat och tittade på melodifestivalen, när jag hörde musiken så började jag nästan dansa- ska jag bli lika schlagertokig som mamma??

I söndags fick jag vara ensam med mormor och Malin, för mamma och pappa tog sig lite tid för sig själva, hette det visst. De åkte på husvisning i Knivsta, för de tycker vi behöver ett par extra rum...Sen åt de sconesbuffé på cafét i Årsta och tog det lugnt medan jag busade för fullt med mormor! När de kom hem sov jag sött efter en spännade förmiddag!

I måndags tog vi en tjej-dag inne i city, mamma shoppade lite och vi andra tittade oss omkring en del. Solen värmde och vi njöt ev en promenad från Slussen till Kungsan. På kvällen åkte mormor och Malin hem, så nu är jag själv med mamma igen! Och idag kramar hon mig extra mycket för hon mumlar något om att idag är sista dagen som hon är hemma, i morgon ska pappa ta över! Hmmm undra vad det betyder?? Jag kanske får lära mig ännu mer bus när pappa är hemma? Det ska bli kul! Jag ska säga till pappa att skriva några rader när han hinner så ni vet vad som händer!


Kalmarbesök

vimmerbytjejer

God morgon alla glada,

efter en lite trist helg med sjuka föräldrar, så har jag haft ett par riktigt roliga dagar med mamma och hennes kompis Anna! Anna är lärare och hade sportlov denna veckan, så mamma och hon har passat på att umgås och prata tjejsnack, kallar de det visst. Jag har tjuvlyssnat massor! Anna har pysslat om mig och provat på att ge mig mat, leka med mig och sen har hon fått promenera runt med mig i lägenheten till min stora glädje!

Vi har hunnit med att vara vid Hellasgården och gå i skogen och äta en god lunch, vi har varit på mammas jobb och sedan gått en runda på Djurgården, och vi har shoppat lite nya vårkläder! I morse åkte Anna hem, det var tråkigt tyckte både mamma och jag... På bilden ovan ser ni mig ha tjejkväll med Anna och Åsa, en annan tjej från Vimmerby. Vi tittade på hockey och så åt de stora tjejerna kebab!

I morgon kommer nästa besök, moster Malin kommer hem från Glasgow, det ska bli så roligt! Mormor och morfar kommer hit också så det blir Taikons i vår lilla tvåa, det ska nog bli mysigt!

Idag ska vi gå på lunch hos Albin och Susanne i mammagruppen, det var längesen jag fick leka med de andra bebisarna!

Kram på er!


Liten har blivit stor...

liten
stor

Min mamma blev lite inspirerad av Tindras mamma, som på sin blogg har visat två kort på Tindra för att visa vad hon har vuxit...Titta på korten ovan, visst har jag vuxit en del?? På det första kortet är jag ca en vecka gammal och har fortfarande den där jobbiga sonden i näsan, och var inlagd på neonatalavdelningen på SÖS. På bilden nedan är jag 10 månader och har hunnit med att lära mig en hel del bus!!

Denna veckan har präglats av lite sjukdom hos alla i vår lilla familj. Mamma tror att jag har haft en magbacill för min aptit var inte sådär toppen i början av veckan. Men framåt onsdag så började jag äta friskt igen och sen dess har aptiten varit på topp! Har börjat få god grekisk youghurt till mellanmål, den är fet och god och ger mig ännu rundare kinder!!

Mamma och pappa har haft en släng av influensan hette det visst, de har inte orkat leka ordentligt med mig men jag har snällt suttit vid min leksaks-back och plockat med alla saker, och ibland har jag ålat iväg på upptäcksfärd!

Jag väger nu 8,5 kg och är 74 cm lång- en lång och ganska slank bebis, men jag håller mig på kurvorna i alla fall!!

I fredags morse så vaknade jag bredvid mamma (jag brukar få komma och mysa där runt sex på morgonen, för då lurar de mig att somna om en timme...), och säger "tutte" och tittar på nappen- oj vad mamma blev förvånad! Nu har jag sagt det ordet flera gånger så nog vet jag vad det betyder!!

Annars har veckan varit ganska lugn, lite fika med mammagruppen (pappa fick vara med för första gången och tjattra med mammorna...), sen var mamma och jag på babyrytmik i Sickla i fredags, det var kul att få sjunga och dansa! Mina kompisar Albin och Adam kröp bara ifrån mig hela tiden, men jag ligger i hårdträning så snart är jag ifatt dem!

Hoppas ni har det bra därute, ha en bra vecka!

Hos mormor

God morgon på er,

för er info så lägger vi inte ut så många bilder i taget from nu, för lagringsutrymmet på bloggen börjar ta slut...Så tills mamma har kommit på ett sätt att lösa detta så får ni nöja er med ett fåtal bilder!

mormor

Mamma och jag har varit på Smålandsbesök fredag- måndag, det var mysigt! Jag var jätteduktig på vägen ner, jag satt och lekte och pratade för fullt så att mamma kunde köra lugnt! Min nya bilbarnstol gjorde susen!!

På fredagskvällen fick mormor vara barnvakt åt mig, medan mamma roade sig på Harrys några timmar med sin barndomsvän Vickan. Mormor och jag hade det mysigt, Staffan och hon pysslade om mig, gav mig välling och nattade mig- det gick som en dans!! Sen fick mamma sovmorgon på lördagen så mormor och jag gick upp och åt gröt!

Lördagen bjöd på helt underbart vinterväder så vi var ute en hel del. Vi hälsade på mammas kusin Mia med familj, de har en liten hund, Effie, som jag gärna ville dra i morrhåren...Sen tog vi en lång promenad i solen i Storebro innan vi blev bjudna på middag av Staffan och Maria. Jag fick smaka youghurt av Staffan till efterrätt- det var riktigt populärt!

Söndagen tillbrinagde vi med Maggan och vi hälsade även på Hadde, jag lärde mig att dra mig upp mot hans rullstol- bra träning!! Agneta och Evert kom också förbi på besök, de sa att jag blir bara mer och mer lik pappa...

Nu är det ny vecka igen, igår var mamma och jag på Junibacken och åkte sagotåget, och vi var också med på en sångstund- jag var i mitt esse!! Sen sov jag som en stock i vagnen på Djurgården innan vi hälsade på mammas jobb och åt lunch där.

Jag har inte haft någon riktig aptit de senaste dagarna- gröt går bra men purén verkar ha sjunkit i värde...Kanske en tillfällig svacka?? Jag ska till BVC idag och vägas, så då får vi kolla om det har resulterat i mindre viktuppgång.

Igår drog jag mig FRAMÅT på golvet för första gången- jag kom en bra bit!! Bara jag har ett bra lockbete så funkar det!! Visst är jag duktig??


Veckan som gått

Hej på er,

denna vecka har gått så snabbt tycker jag för jag har äntligen kunnat vara ute och träffa lite folk igen efter min förkylning! Hostan är fortfarande kvar men det lär den väl vara tills det blir sommar...Vi var på vårdcentralen i måndags för mamma ville kolla så att jag inte hade öroninflammation i alla fall. Vi fick träffa en snäll doktor som visade mig sin lampa han lös mig i örat med! Han sa att allt såg bra ut så nu kan vi pusta ut!

sova

I tisdags var vi hos tant Jennie på Tomtebogatan, mamma och hon fikade så mycket så jag tänkte att det är lika bra jag sover...Jag sov sött på Jennies stoooora säng i nästan 2 timmar! Sen gick mamma och Jennie på bio med den andra Jenny, och jag fick åka hem med pappa! Här leker jag med Jennies tröja som har en massa roliga snören...

jennie

Jag ska bli hip hopare när jag blir stor...

mössa

I onsdags så gick mamma och jag till Benny och hans mamma Åsa, där lekte vi och jag fick testa hans gåstol- se så lycklig jag är!! Benny ser ganska glad ut han också...

gåstol

Och här leker vi på filten!



Idag har vi varit på banken och mamma och pappa har pratat om konstiga saker som lån, aktiesparande och konton- jag lekte hellre med tantens leksaker! Sen fikade mamma och jag med mammagruppen, nedan ser ni några kort som ni kan klicka på. Det var Benny, Adam och Tindra och deras mammor, och Adams pappa var också med! Ni ser också ett morgon-bus kort på pappa och mig!



I morgon ska mamma och jag ta bilen till Vimmerby, återkommer med rapport nästa vecka! Ha en bra helg!

Hosta och minusgrader

hej hej

God morgon,

vår kamera har varit urladdad i en vecka så tyvärr har vi inga färska bilder att visa...Men en liten gammal bild kan vi väl klistra in!

Helgen har varit väldigt lugn och skön, min hosta har fortsatt och i lördags trodde mamma och pappa att jag hade åkt på öroninflammation. Jag vaknade tidigt, typ 5.15 och ville inte somna om utan var bara ledsen, sen tog jag mig lite för mitt lilla öra. Men efter en förmiddagslur verkade jag piggare tyckte de och efter konsultation med sjukvårdsupplysningen så bestämde vi att jag nog inte var sjuk- jag var ju så glad hela tiden!  Eftersom jag inte hade någon feber så tyckte de att vi inte behövde hålla oss inne.

Så vi åkte och köpte en ny fin bilbarnstol till mig, så nu sitter jag som en prinsessa i bilen och är inte alls lika arg när jag ska åka bil- bra va?? Mamma är glad för hon ska köra själv med mig till Vimmerby på fredag och det blir ju lite roligare om jag också är glad!

I söndags åkte vi och hälsade på Josefin och Johnny som har flyttat in i en jättefin lägenhet i Silverdal. De har två katter som jag blev helt kär i, jag satt på golvet, skrek av glädje och viftade med armarna för att få tag i dem- gissa om katterna höll sig på sin kant??

Jag hasar för fullt på golvet, än så länge går det ganska långsamt, men framåt!! Igår jagade jag dammsugaren när mamma städade, och när jag fick tag i den så drog jag mig upp från sittande till stående- tänk vad en dammsugare kan vara bra till!

Idag ska mamma och jag hålla oss inomhus, det är 12 minus ute så vi får nog akta hostan och leka inne istället!


Smålandsbesök och tre dagar med pappa

Hej hej,

nu har det gått ett tag sen vi rapporterade vad som hänt hos oss! Mamma har varit på tre dagars kick off med sitt jobb i Åre och kom hem igår lite lagom trött...Under den tiden har pappa och jag haft det mysigt hemma och han har fått öva på allt han måste kunna när han ska ta hand om mig på heltid från 1 mars! Allt har gått jättebra och redan första dagen med pappa så lärde jag mig nåt nytt: att hasa framåt på golvet sittandes, för att få tag i roliga saker som pappa lade framför mig. Mamma har försökt att lära mig detta typ hundra gånger, men pappa var en mycket bättre lärare!

Krypandet är nog inte långt borta heller, ibland hamnar jag i start-posen, men kommer inte riktigt iväg ännu...

krypa

Denna bild tog mamma på Öppna förskolan förra veckan, då vi fick sjunga och leka med alla andra barn, det var spännande! jag slog rekord i att hålla mig vaken- från kl 7 till 14....Man har väl inte tid att sova när det händer så mycket kul!!

På vägen hem från Melvin och Anette, där vi åt en jättegod lunch, så sov Felix och jag ikapp medans våra mammor tog en promenad i det härliga vintervädret!

sova ute

Förra helgen kom mormor, Staffan och Maria hit, det var kul att få leka med dem! Mormor fick ge mig välling och när hon skulle natta mig så somnade jag på en sekund- gissa om mormor var stolt då??
Vi var på promenad på Söder och tog en shoppingrunda i Sickla, sen var vi hemma och myste på kvällen!

staffanmariamormor