Höstluft

Hej alla,

nu har det gått några veckor sen semestern och jag är inne i vardagsrutinerna igen. Efter ett par veckor med jobbig lämning på dagis så är jag nu helt med på noterna när mamma och pappa går. Jag är ju stora tjejen nu, på Myggan som avdelningen heter är jag nu inte minst. Det har börjat några såndär små ett-åringar och även några nya barn i min ålder. Fröknarna säger att jag tittar lite skeptiskt på de små ibland då de upptar fröknarnas uppmärksamhet. Ibland hittar jag på att jag har ramlat i skogen och gråter en skvätt, så att jag får sitta hos Kerstin, Helen eller någon av de andra- vilket de så gärna erbjuder mig...:)

En ny fas av trots har infunnit sig. På dagis är det just nu göra-tvärtemot som gäller. Då de andra är inne, ska jag vara ute, och tvärtom. Även hemma visar jag min vilja. En dag gömde jag mig i ett trång buskage där jag visste att inte tjocka mamma kom in. Sen stod jag där och tyckte att hon kunde gå hem utan mig.

Men oftast går det att prata mig tillrätta. Prata är en annan sak som är kul just nu. Jag berättar hela haranger om vad som händer på dagarna. "Ingen fara mamma" säger jag lugnande om mamma låter orolig. "var inte meningen" kommer också ibland om jag har gjort något tokigt. Svårt att motstå!!

Under helgerna i augusti har vi haft det skönt här hemma, med en hel del besök. Mormor var här en helg och hälsade på. Det var en av de helgerna då det var som varmast, så då fick vi äntligen prova på Brunnbybadet, dit mormor inte hade varit ännu. Jag fjäskade även till mig en glass...

image213

Vi hann även med en liten svängom!

image214

En varm söndag var Henning m föräldrar här och hälsade på. Även vi  var och badade. Sen kopplade vi av i soffan med en rulle om Molly Mus som jag fick av Henning. Mycket uppskattad! Fast vi såg till att inte sitta alltför nära varann i soffan...

image215

Sen har vi även haft besök av Signe och Hadar. Hadar är en liten bebis men jag tyckte att han var väldigt kul. Här övar jag på att hålla bebis:

image216

Men Signe var ju också kul att leka med förstås!

image217

Sen kom moster Malin helgen efter det. Mamma och jag tog en dag ledigt från dagis och jobb, och åkte in till Stockholm. Det var en het sensommardag och de soltörstande Skottlandsborna ville förstås bada. Här doppar jag mig med Malin och Jeremy vid Långholmsbadet!

image218

Vi åkte sedan tillsammans ner till Vimmerby. Malin och Jeremy skulle på bröllop för mammas & Malins kusin Jennie. Mamma, mormor och jag åkte till kyrkan och smygtittade. Det var jättefint och jag lyckades sitta stilla hela vigseln.

Jag lärde mig också att äta kräftor i Vimmerby, morfar visar de rätta tagen.

image219

Nu har det helt plötsligt blivit höst i luften men det är ju ganska mysigt det också. Igår efter dagis höll mamma och jag oss inomhus i regnrusket och bakade muffins- jag var mäkta stolt då de var klara- jag hade ju gjort precis som Totte gör!

Hoppas ni har det bra därute!

Kram THEA