En vit liten gadd...

pippi

...har dykt upp!! Förra helgen var det dags, efter en stökig natt med gallskrik och ont i magen så förstod mamma och pappa varför jag inte var mig lik- min första tand hade kommit! Den sitter i underkäken och ser mest ut som ett litet risgryn! Fast bitas med den kan jag redan, så det så!

Jag kunde inte sova så bra i ett par nätter så mamma och pappa fick turas om och vara uppe med mig, det har aldrig behövts innan, så de var lite slutkörda! Men det kan det ju vara värt när man får en så stilig tand!

Jag har lärt mig att äta vanlig mat också, så nu ratar jag burkmaten rakt av...Pappa får steka blodpudding, ge mig bakad potatis med en massa smör, och koka pasta med lite skinka, det är smaskens! Man märker när jag gillar något, för då smackar jag belåtet med tungan..Och dessutom är jag vääääldigt tydlig med vad jag inte vill ha, då rycker jag lite nonchalant på nacken och vänder bort ansiktet..suck!

Häromdagen så blev jag lite lurad av pappa att ta mina första ministeg!! Jag höll i en tennisboll och trodde väl att det var nåt stabilt jag höll mig i, och plötsligt så tog jag ett par steg framåt! Men det dröjde inte många sekunder innan jag kom  på vad som hänt och då var jag snabb med att hitta pappas stödjande händer igen! Men snart så!!

Påsken har vi firat uppe i Bjursele hos farmor och farfar. Jag har lekt med kusin Kevin och alla hans leksaksbilar (han är 1,5 år och vet redan skillnaden på en Volvo och en Citroen...), och han har försökt att lära mig säga "raggarbil" och andra viktiga ord. På påskafton så skulle mamma och pappa ha något som kallas barnfri kväll, så då fick jag leka med farmor och farfar hela eftermiddagen och kvällen, och sova hos dem medan mamma och pappa var inne i stan och sov över! Jag skötte mig exemplariskt och jag var som ett solsken när de kom tillbaka! 

Vi har även testat att åka pulka, det var en höjdare! Mamma och pappa släppte mig nerför små små backar och det kittlade ordentligt i magen! Det var så roligt så jag blev helt vansinnig när vi gick därifrån, jag blev som en hal ål och ville bara åka mer...

Hoppas ni har haft en bra påsk, jag ska fortsätta leka med pappa och farmor och farfar så hör vi av oss med mer rapporter om en vecka!

Nu är jag stor!

trehjuling

Ojoj vad kul det är att fylla år, det kan jag verkligen rekommendera! Jag var ju uppassad hela långa dagen och jag fick öppna en massa paket hela tiden! Jag såg mest förundrad ut när någon kom fram med ett paket och sa "grattis", och när de sjöng Ja må hon leva så darrade jag på läppen lite, men annars var jag på ett strålande humör hela dagen!

Mormor, morfar och moster Malin var här hela helgen och hälsade på. Jag fick leka med dem medan mamma och pappa rensade i förrådet och i lägenheten. De säger att det ska komma en tant hit i morgon för att ta kort, och då ska det se snyggt ut! Bäst jag skärper mej lite...

Morfar gav mig mat och blåste ballonger åt mig, mormor putsade fönster och lät mig hoppa i hennes säng, och moster Malin hon bara skrattade och skojade med mig hela tiden! Även att vi inte ses så jätteofta så tycker mamma och pappa att jag verkar känna igen de där filurerna från Småland ganska snabbt!

På lördagen var vi i Knivsta på en utflykt till vårt nya hem- de som bor där nu var så snälla och släppte in oss så att mormor, morfar och Malin fick se hur det ser ut- de tyckte att det där kommer bli jättebra för mig!

Och så på söndagen var det den stora dagen. Vi hade besök av en massa roliga kompisar och släktingar som hade med sig fina paket och en massa kramar till mig! Vi åt bullar och mumsade på tårtan som morfar hade garnerat så fint! På bilden ovan ser ni mormor och mig när vi provar min nya trehjuling- den är lite stor ännu men till sommaren kommer Knivstas ungar att bli gröna av avund när jag glider fram på den på Citronvägen!

Jag fick en massa andra fina saker också, tack allihop som var här och varit så snälla och gett mig paket!

Min kompis Signe som är 3 mån älder än jag har varit här ett par dagar med sina föräldrar. Hon har lärt mig många tricks! På bilden nedan busar vi för fullt med våra papppor!

signe