För ett år sedan...

mat

...så var jag inte så stor! Då låg jag fortfarande i mammas mage, men hade sett till att vattnet hde gått alldeles för tidigt så att mamma fick bli inlagd! Det var de sista vinterdagarna då plötsligt solen kom och våren gjorde sitt intåg. Då passade jag på att komma!

Det är svårt att fatta att den 2 april har det gått ett helt år sen lilla jag tittade fram. Tänk vad mina små spinkiga ben har gottat till sig och vad mycket jag kan nu som jag inte hade en aning om då! Då var det mammas mjölk i en liten sond som gällde, och nu äter jag blodpudding, creme fraische, smörgåsrån och annat smått och gott, utan att blinka!

Pappa och jag hittar på en massa bus här hemma, jag har bla lärt mig att vissa gånger stå utan stöd (fast jag måste hålla i en sak så jag tror att jag har stöd...), jag pekar med fingret istället för hela handen, och sen säger jag "lampa" typ hundra gånger om dagen. Fast det låter mer som "auupa". Men mamma och pappa har räknat ut att det måste vara lampan...När man minst anar det så börjar jag väl babbla!

Jag har även lärt mig att peka ut vovven och kissen på mitt matunderlägg. Och så pekar jag på tuppen, för då gör mamma och pappa ett roligt läte som låter kuckelikuuuu. Då skrattar jag så jag kiknar ibland!

I helgen kommer mormor och moster hit, och en del kompisar kommer hit på söndag för att fira min stora dag. Jag ser fram emot att prova tårta- det låter som något gott! Det verkar som att man får paket också när man fyller år- undra vad det kan vara??

Ha en bra helg,

kram från den tuffa 1-åringen

Snart ska jag få eget rum!

Snart ska jag få eget rum!

God morgon på er,

nu har det gått ett tag sen vi skrev några rader. Det har hänt mycket på sista tiden, så mamma och pappa har haft en massa annat att tänka på!

Förra onsdagen blev det klart- vi har köpt ett hus!! I mitten av juni ska vi flytta till vårt lilla röda radhus på Citronvägen i Knivsta! Där ska jag få ett eget tjej-rum och så kan jag leka på gräsmattan och i sandlådan med grannbarnen! Det ska bli så spännande! Huset ligger i ett mysigt litet radhusområde med ca 1 km från centrum, och vi har bara 200 m till dagis och skola- kan det bli bättre?? Så nu får ni komma och hälsa på i sommar!

Annars är det full fart på mig, mamma och pappa har varit lite sjuka varsin helg, men jag har hållt mig pigg. Jag skuttar nu fram på golvet, men mest vill jag stå och dra mig upp längs möblerna, och gå längs dem är också kul!

I fredags när mamma och pappa skrev på något viktigt papper som kallas kontrakt, så var jag hos Josefin och Johnny under tiden. Vi hade jättekul och jag jagade deras två katter för fullt och fick även ta en promenad och handla kvällsvälling-min rutinerade mamma hade visst glömt att packa ner den...

Nu är det ny vecka och full fart, just nu är pappa och jag och tvättar bilen och sen ska vi storhandla, då blir nog mamma glad när hon kommer hem!

Jag har fått en liten ovana att vakna väldigt tidigt på mornarna, det är inte ovanligt att jag vaknar runt kl fem och vill gå upp-kanske kan det bero på att det är så ljust ute nu? Eller annars är det en tand på gång, för jag gnager på allt jag kommer åt...

Ha det bra tills vi hörs nästa gång! vet ni om 1 1/2 vecka fyller jag ett år...Visst är jag stor??

Lite bilder från veckan som gått

God kväll på er,

ja nu har det gått en hel lång vecka och jag har varit hemma med pappa och lattjat! Mamma vill bara krama mig hela tiden när hon kommer hem från jobbet och innan hon går på mornarna- jag tror hon saknar mig lite! När mamma har tagit på sig jackan för att gå till jobbet så börjr jag alltid att vinka- duktigt va?

Jag har blivit mer och mer rörlig sista veckan, min grod-stil håller i sig, och det där med att krypa struntar jag nog i! Jag tar mig ju fram blixtsnabbt ändå. Jag drar mig upp för saker lite då och då, och nu börjar jag även att flytta mig längs möblerna jag håller i- dagarna är en enda stor upptäcksfärd!

tvätta

Här har jag upptäckt tvättkorgen, pappa har märkt att jag tycker det är toppenroligt att stå och hålla i korgen och sedan plocka ut smutstvätten och slänga den på golvet- jag är redan en liten hjälpreda! Här fick pappa sätta mig i korgen och bära iväg mig för att jag skulle gå med på att släppa tvätten...

Vi har fikat med pappas kollegor också, nedan ser ni en liten bild på Disa, Erik och hans mamma och så pappa och jag! De små bebisarna var spännande tyckte jag!



I torsdags var vi med mammagruppen (Albin, Felix, Benny, Adam och deras mammor) på ett ställe som heter Barnadiset, det är som en stor lekplats inomhus där både stora och små barn trivs! Vi hade jättekul och i natt sov jag som en stock efter alla intryck!

Hoppas ni får en bra helg!

Vår lilla groda

Hej hej,

nu har vi varit lite slöa med denna sida, min mamma har ju börjat jobba heter det visst, och pappa och jag har fullt upp med att busa och hitta våra rutiner så vi har inte riktigt prioriterat denna sidan...Men nu skriver mamma några rader i alla fall! Bilder kommer senare eftersom de ligger hemma i kameran...

Ja nu har det gått en vecka sedan mamma gick tillbaka till jobbet, och allt går jättebra! Pappa och jag har det så mysigt. Vi har tagit några promenader, varit  i Kungens Kurva och på Globen och shoppat och tittat på folk! Idag ska vi träffa 2 av pappas arbetskamrater och deras små bebisar, Disa som är bara 2 månader, och Erik, som föddes i höstas. Så jag är stora tjejen i det sällskapet!

Jag går numera allmänt under namnet Grodan, detta med anledning av min fina hasar-stil då jag tar mig fram! Jag sitter på golvet, tar fart med armarna och studsar mig sedan framåt på rumpan- och det går snabbt också! På ett kick är jag framme vid någon rolig grej såsom TV:n, DVD:n eller någon fin krukväxt...Jag är allmänt nöjd med tillvaron nu när jag kan ta mig framåt själv och kolla läget! Igår jagade jag dammsugaren i hela lägenheten, det var en spännande lek!

Som sagt, bilder kommer snart! Ha en bra dag!