Vaktombyte i bäbisfabriken

Ibland undrar man vad naturen tänkte på. Treåringens nästan autistiska ordningsmani går uselt ihop med en nästan-ettåring som kryper fram likt en nyfiken ångvält på demoleringsstråt. Thea som kan gå bananer när sylten ligger på fel sätt på gröten blir inte direkt överlycklig när Olle för tionde gången sopar omkull alla hennes Pippi-figurer med ett nöjt skratt. Människor borde inte kunna få barn igen inom tre år efter att det förra kom.


Jag kan väl ha kul även om pappa är trist?

Efter en lång sommar är vi nu tillbaka i vardagen igen. I ärlighetens namn är det nog rätt OK. Fast den här gången är det mamma Åsa som åker till jobbet och pappa Germund som stannar hemma. Efter tre veckor har pappa fullt sjå att komma in i rutinerna. Plus i kanten för gott humör och friska tag med spännande upptåg, minus när det gäller hemmamanssysslor som att hålla huset städat och att ha maten klar när den utarbetade familjeförsörjerskan kommer hem. Men det löser sig förhoppningsvis bättre när alla tidsbesparande husmorstricks börjar sitta.


Thea på utkik efter djur på Bögs gård

Thea har börjat om på dagis igen. Det är ganska roligt. Olle tycker också det är kul att vara på dagis, hoppas att det sitter i sig tills det är dags på allvar. Thea tycker att det allra bästa med dagis är att Olle,INTE är där, och den konkurrensfördelen ska väl dagiset få behålla ett tag. Fast ibland kan faktiskt storasyster och lillebror leka tillsammans och ha riktigt kul. Thea gör roliga saker och Olle skrattar (bra arbetsfördelning).

Olle har lärt sig krypa på allvar och tycker att det är väldigt roligt. "Som en reptil" tycker mamma att han kryper. Knapparna på tv:n är också roliga, liksom toaborsten, alla små leksaker i Theas rum, fjärrkontroller, små stenar med mera saker han instinktivt vet att han inte får ha.

Pappa Germund har varit i Bjursele och byggt sommarstuga tillsammans med farfar och Jocke. Enar, Thure, Signe och Hadar svängde tack och lov förbi en dag också och hjälpte till med de allra tyngsta stockarna (som förstås skulle vara längst upp).


Nästan halvvägs

Ledbrutna killar

Idag är det fredag, vilket betyder att Thea är hemma från dagis. Snart kommer Ida, Henning och Valdemar samt Henrik och Hilda på besök. Då blir det full fart! Fast just nu har vi en av de där sällsynta ögonblicken i stormens öga. Olle sover lääänge idag, och Thea har fastnat framför barnkanalen. Och pappa har fastnat här..