Theas och Olles jul i Småland

God fortsättning allihop!

Nu är vi tillbaka i Knivsta efter några sköna och roliga dagar hos mormor och alla de andra i Vimmerby. Tomten kom till slut, efter all lång väntan. Thea frågade varje morgon i en veckas tid att nu kommer väl tomten? Vi åkte bil ner till Småland dagen innan julafton och där fick vi träffa mormor, morfar, Malin och Jeremy (som till vår storglädje har flyttat hem till Sverige!!- gissa vem som ska få vara barnvakt när mamma och pappa vill ha egen tid???)

Men innan vi åkte var farmor och farfar här en natt innan de åkte till Kanarieöarna på semester.

image244

Så kom då julafton äntligen. Julmat och jultomte stod på programmet. Här kommer några bilder på släkten!

image245

Jag visar morfar hur man ska klappa på Olle...

image246

Julekram!! Mormor och Malin myser kvällen innan julafton.

image247

Mormor hade många roliga tomtar som jag kunde spexa med! Jag lekte att de gick på dagis, att de slogs (???) och att de klättrade i träden = krukväxten...

image248

Olle & Thea har julmys i soffan innan julgröten.

image249

Morfar, Malin och Olle är julfina!

image250

Så kom då äntligen den där tomten! Han hade åkt helikopter sa han, fast den hade gått sönder så han fick gå sista biten. Som tur var hade mormor en öl till honom, sen orkade han dela ut julklappar. Gissa vem som fick flest?? Thea var väldigt modig, sa sitt namn och kramade tomten. Men när det kom till att pussas så var det stopp. Det fick räcka med en slängpuss. Tomten var ju så skäggig...

image251

Det fanns mycket kul i klapparna, bla en häst med vagn och bil, och Pippikläder. (Tack alla för alla fina paket!!). Efter att vi öppnat Pippikläderna så har de varit på varje dag. Inget annat duger... Här ser ni världens starkaste och tuffaste Pippi!

image252


Så här såg Thea ut morgonen efter julafton, då mamma kom upp. Helt inne i sina nya saker, i full färd med att stryka pyjamasen med sitt nya strykjärn- naturligtvis med Pippihåret på...

image253

Olle har fått många fina kläder, här i NHL tröja från Fam Hultström (förstås..) som var jättefin- kolla vilken tuffing han blev!!
image255

Idag fyller pappa år så han har fått sång & kaffe på sängen, och en liten tårta. Farmor och farfar är här igen några dagar så i morgon ska vi fira nyår tillsammans och kolla raketer!

Gott Nytt År!

image256

Tipp tapp

Hej på er,

igår var en kul dag. Då fick Thea se Lucior på dagis (hennes avdelning får inte lussa själva eftersom de bara är 1-3 år, vilket mamma och pappa tyckte var väldigt synd. Men nästa år får Thea vara in action!). Sen hade vi Lussefest hemma på Citronvägen. Våra grannar Alva och Tilda och deras lillebror Melvin var här och åt middag och fikade. Ett litet Luciatåg blev det också minsann. Med en strof från Luciasången, och så Blinka Lilla Stjärna.

image238

Sen var det full fart hela kvällen så det är tur att Thea och Olle får vara hemma med mamma idag och inte behöva passa några tider...

Förra helgen var mormor här. Då blev det julebak och julgodis. Så här bra är Thea på att baka.

image239

Olle fick också egen-tid med mormor. Undrar vem som somnade först...

image240

Lillkillen i familjen växer så det knakar. Nu drar han storlek 62 och snart är nog det också för litet...Hujedamej. Det är många som har velat se lille Olle. I söndags var mammas morbror med familj från Bålsta här. De tyckte att Olle var liten. Thea lekte mest med Sören och Legot.

image241image242

I onsdags kom farbror Jocke på besök, han jobbade i Stockholm. Han ville mest busa med Thea och förstås prova på att hålla en lillbebis. Olle somnade direkt i hans famn...

image243

Nu är det snart helg och det ska bli skönt tycker mamma, som har klarat av första veckan med 15 timmars-dagis och 2 dagar hemma själv med barnen. Det har gått jätte bra men det tar på krafterna att rodda allt. Men Thea är världens snällaste unge och hjälper till en massa. Sen får vi mer tid att sitta och prata och filosofera när Olle sover, det är mysigt. Fast på eftermiddagarna blir det lite kaos för då skriker Olle en del. Vi får hoppas att det går över snart.

Trevlig helg!

Adventstider

Hej på er,

i helgen har mamma satt upp en massa tomtar och röda saker, och något som heter ljusstakar. Det ordet är lite svårt tycker Thea så hon pratar om stjärnorna istället. Och om att tomten ska komma snart med en säck. Undra vad det kan vara där i?

Olle växer och gror, nu väger han över 4500 gram så aptiten är det inget fel på. Första leendet har också dykt upp, i morse fick storasyster ett också!

image235

I helgen har vi varit på dop för vår granne Melvin, som är 4 månader älder än Olle. Det var tårtkalas efteråt i en stor lokal där man kunde springa runt runt med de andra barnen. Thea var i extas och sprang så det nästan sprutade tårta ur öronen...Olle däremot fick sova sött bland allt stim och stoj.

image236

Det har kommit så mycket paket på sista  tiden, både till Olle och Thea. Thea har blivit van vid att få presenter så nu har mamma sagt att nu får man minsann vänta tills tomten kommer. Så man ite blir bortskämd...Men tack alla för de fina presenterna!! Här poserar Thea i sin nya pyjamas som kom ända från Glasgow och moster!

Olle testar sin nya vinteroverall, det var -8 grader förra veckan en dag, innan slasket kom tillbaka...

image237

Idag ska Olle och mamma in till Stockholm på besök och hälsa på tant Jennie, det ska bli kul. I morse klarade vi av första lämningen på dagis då 2 barn skulle kläs, vara mätta och glada och komma iväg...det gick över förväntan!

Kram från oss