Hösten har börjat




 
Nu har det gått ett par månader på pappas hemmaliv med barnen och det ser ut att rulla på bra (mammas kommentar), jag tror att de alla trivs med att vara hemma tillsammans. De verkar hitta på en hel del bus. Olle och Thea leker mer och mer tillsammans och kan verkligen spela upp varandra- typ krypa runt och jaga varandra i hela huset...

Förra helgen var farmor och farfar här. Mamma åkte på tjejhelg så då ryckte de in lite som sällskap och lite hjälp. Här får Olle sin ettårs-traktor som farfar visar hur man ska köra. Thea myser med farmor. (visst ser man en viss likhet mellan de två damerna??)


Mössprovning! Höstvädret gjorde att vi tog fram vintergarderoben- barnen var inte sena att prova. Lite varmt för skinnmössa än kanske.



En helg i oktober var vi på Lidingö hos våra småländska vänner som har köpt ett hus där. Storasyskonen leker för fullt.



Småbrorsorna tittar på och längtar tills de också kan springa runt.

I helgen som kommer blir det lite ettårskalas för Olle som blir stora killen. Släkten kommer så det blir tårta. Thea har bestämt att det ska vara jordgubbar, kassler och annat smaskigt på den...Vi får väl se hur den smakar.

Tiden går så snabbt

Nu när man är en arbetande mamma så blir det på något sätt ännu mer påtagligt hur snabbt barnen växer. Jag tycker att de har blivt, längre, större, rundare/smalare, klokare bara under en dag när jag har varit borta.

Jag mötte ett par i medelåldern på ICA Kniven igår. Thea var med mig och de tittade på henne drömmande och sa: "Passa på att njut, snart är hon 20 år, vill inte gosa längre och är bara ute efter dina pengar!" Jag tittade på dem lite konstigt- varför kommer folk med sån där kommentarer, om att man ska passa på att njuta sen blir det bara värre...Känns som varje ålder borde ha sin tjusning- eller? Än så länge tycker jag i alla fall att det har varit så! Och jag tänkte gosa med Thea & Olle vare sig de vill eller inte när de är 20, och 30, och 40.....

Thea är nu 3,5 år och är verkligen en tjej uti fingerspetsarna ibland. Nu har Det Stora Klädbråket utbrutit på mornarna. Sånt som jag bara har hört kompisar med större barn klaga på och så har jag tänkt "oj vad låååångt kvar det är tills Thea är där". Hmmmm. Beiga manchesterjeans och brun-vit randig tröja som mamma hade inhandlat passade inte. "jag ser ju ut som en POJKE mamma". Så var det med de byxorna. Lillebror får väl ta dem om ett par år.

Kommentarerna haglar tätt från Theas mun. Häromdagen skällde pappa lite och sa "Nu menar jag allvar Thea". Svaret blev:" Allvar är inte bra!"

Nu när hösten har kommit ligger dimman tät på Citronvägen på mornarna.
- Mamma, det är suddigt ute
- Det kallas att det är dimmigt
-Nej mamma det är SUDDIGT.

Så det så.



Barnen leker bra vissa stunder. Då Thea får vara barnvakt, kan de leka i en timme. Här lagar de gormetmiddag till mamma en måndagskväll...

Olle han bara hakar på liksom. Cool lillebror. Man märker att han iakttar storasyster, för han kan så mycket, redan. Som att sitta på Bobbycar.



Han kan så mycket-klappa händer, dansa, säga tittut...Snart är han tonåring, ojoj...



Thea ute på gatan med granntjejen Elise som nyss har blvit storasyster! Kanske utbyter de små knep om hur man ska hantera en lillebror?



Pappa bjöd in sina mamma/pappalediga kompisar med barn, då blev det popcornsfest! Henning och Thea kollar in maskinen.



På höstutflykt i Hagaparken- vilken härlig dag!! Jennie var med oss och tittade på alla roliga fjärilar i Fjärilshuset. Där var det så varmt så Theas hår blev krulligt...




Familjebild! Nästan alla tittar in i kameran...

Ha en bra höstvecka!