hohoo, nu är julen här!

Hej alla tomtenissar! Hoppas ni har det bra mitt i allt julstök.


lukta
 

Sen vi skrev sist har det nog hänt en hel del misstänker jag. Det har blivit advent och juligt överallt. Det tycker jag är toppenskoj. Tomte och stjärna (toote, gänga) är mina bästa ord just nu. Och med tanke på att jag ser ett antal av dessa varje dag så får mamma och pappa höra orden några gånger…Gran är också kul. Har redan klätt två stycken. Mamma och pappa ville ta in vår gran ganska tidigt eftersom vi inte ska vara hemma över jul. Så till andra advent åkte den fram med buller och bång. En riktig gran, köpt på Knivsta torg. Jag hängde kulor, änglar och tomtar för glatta livet. Men allt hamnade på samma gren, för det tyckte jag var snyggt. Sen sitter det två tomtar under granen som jag brukar ligga på mage och prata med ibland! här klär jag granen hemma och så på dagis!


julgrandagis
 

Den andra granen fick jag klä hos Ingrid och Martin i helgen. De bjöd oss på julkalas med julklappar och hela balunsen. Martin hade lagat en smarrig fisk. Jag åt upp en hel firre själv så mamma fick nästan inget över. Mums. Jag älskar ju att vara på fest, och jag tyckte det var helmysigt att få springa runt o leka medans de vuxna drack rödvin och pratade. Sen somnade jag sött på min madrass- mysigt tyckte jag.

 

Helgen innan dess så var vi väldigt sociala. På fredagen var vi inbjudna till våra grannar Tilda, 3,5 år och Alva, nästan 2 år. Vi fick smarrig köttfärssås, och sen var leken igång. Vi tre tjejer lekte jättebra så mamma och pappa fick känna sig vuxna ett tag och sitta vid bordet i lugn och ro! När jag började bli trött var det bara att vandra några steg hemåt- jätteskönt!

och här bakar mamma och jag pepparkakor:

pepparkakor

 

Sen har jag varit hos min gamla polare Benny och lekt. Bennys och min mamma var i samma mammagrupp så vi var polare redan som bebisar. Mamma och pappa skulle på glöggfest och då fick jag stanna hos Benny och spexa. Somnade i min resesäng tills de kom och hämtade mig igen!


mormor läser
 

Vi har också hunnit med att vara i Vimmerby hos mormor. Morfar var lite sugen på att träffa mig sa han, så han kom också dit. Då hade jag många att busa med! Det blev en skön helg med mormors julmat och lite julklappsshopping! Vi träffas ju inte till jul så mormor och morfar kramade mig extra hårt när vi skildes åt. Men vi ses ju till trettonhelgen då vi ska ha lilljul allesammans i Knivsta! Då kommer även moster Malin och Onkel Jeremy hem från Skottland!

Mys med mamma i soffan...:

mys
 

Just nu är jag hemma och är sjuk med pappa. De misstänkte vattkoppor på dagis i går så mamma fick komma och hämta mig efter en timme. Men vi har bara sett en liten misstänkt koppa så vi undrar om det verkligen blir av. Jag är ändå ganska pigg även om snoret rinner. Jag pratar, sjunger och hittar på hyss som aldrig förr. Jag kan också sjunga blinka lilla stjärna på mitt lilla vis! Mamma och pappa tycker att jag har blivit ännu roligare att prata med, för nu kan jag nästan berätta saker som har hänt under dagen, vem jag har lekt med och så. Lite guidning måste de ha av dagispersonalen för att förstå, men det är kul att sitta vid matbordet och småprata lite!


Här kommer några lussebilder. Ibland var det kul och ibland blev det lite trist...

lucia 2lucia 1
 

I morgon åker vi till farmor och farfar för att fira jul. Det ska bli kul. Vi stannar i en vecka.

 

Vi vill önska er alla en God jul & ett Gott Nytt År!

 

Kram från oss i Knivsta!