en pratkvarn och sångfågel

havet och jag

God kväll på er,

oj oj nu har hela augusti gått och ni har ite fått någon lägesrapport! Det är ju för att jag är en upptagen dagistjej nuförtiden, hinner inte med så mycket mer än att leka hela dagarna och stupa i säng på kvällarna!

Nu är min inskolning klar, den gick över förväntan. Pappa kunde lämna mig utan alltför mycket gråt, och sen har jag klarat av att äta lunch, sova middag (oftast i över 2 timmar!) och leka lite till innan mamma kommer och hämtar mig. Mina fröknar är så snälla och tar hand om mig, jag är ju näst minst på avdelningen. Jag går numera under namnet Skrotloppan, en av fröknarna kallar mig för det för att jag är så liten...

Med dagis kommer en massa nya uttryck, rörelser och ord som mamma och papp undrar vad jag fått ifrån. När vi äter sträcker jag upp armarna över huvudet- det betyder att jag sjunger Kalle Anka satt på en planka ("se så stor jag är.."), har mamma kommit på. Jag kan nu säga flygplan, cykla, nyckelpiga (i alla fall den sista stavelsen), mormor, henning, mm...Och så ordet NEJ förstås, som kommer ibland då jag tappar något, eller då jag helt enkelt inte vill göra som mamma säger..:)

Vi har haft en del mysiga helger också. I slutet av augusti var vi ute på Utö hos Ingrid och Martin. Sommaren bjöd på sin sista riktiga värme och där fick jag bada i havet och vandra med pappa på klipporna! Vi hittade också en massa blåbär (som jag envisades med att kalla för lingon), och så åkte vi flakmoppe! En härlig helg, och Ingrid "Ninni" blev min favorit!

flakmoppe

Nu i helgen har vi varit hos mormor i Vimmerby. Där blir jag ju alltid så ompysslad och mormor och jag har lekt en massa. Nu säger jag ju mormor också, det gör henne inte mindre stolt!! Jag fick vara hos mormor en kväll då mamma och pappa gick iväg och såg på fotboll hos Vickan, jag skötte mig bra och mormor var inte alltför slutkörd. Nedan busar jag med mormor vid frukostbordet!
regnmormor

Jag har också fått en lillkusin! Lilla Milla föddes den 16 augusti och snart ska vi upp till Bjursele och hälsa på henne och Kevin. Tänk, jag är inte minst längre...

Ha det gott!