Nytt År!

 

Gott Nytt 2007!

 

Nu har det gått några veckor sen jag hörde av mig…sorry. Har haft fullt upp med julfirande och solsemester. Jag är en upptagen ung flicka.

 

Julen inleddes med att jag fick vattkoppor och lite feber. Fast jag var inte så värst hängig, så vi flög upp till famor och farfar som planerat. Jag struntade i kopporna och röjde runt för fullt med storkusinen Kevin och lillan Milla, 4 månader. Hon tittade storögt på mig och undrade vad jag var för en sydstats-böna.


milla
 

Vintern var ganska mild även uppe i Bjursele, men det fanns i alla fall lite snö, och sjön var det is på. Mamma, pappa och jag tog en daglig tur med sparken och jag lärde mig säga hej & hå då de sköt på sparken!


spark
 

Julafton var en höjdpunkt. Alla pratade om den där tomten flera veckor innan, så det är klart att jag undrade vad han för en. Efter farmor o farfars goda julmat så var det då dags för den stora Entrén. Och dessutom var de två tomtar. Jag som inte är lika stor och klok som min kusin Kevin (som höll sig på tryggt avstånd i soffan), jag ville promt stå i fönstret och titta efter tomten. När de kom och knackade tittade jag mest på dem och skrattade lite. Vänta bara till nästa år, då ligger jag nog och gömmer mig under soffan..:)


paketvänta tomten

I väntan på tomten läser Jocke & Cicci för mig och Kevin...
 

Gissa om vi fick paket. Bilar, dockor, kläder, och allt man kan önska sig. Vilken fröjd! Tack alla för de fina julklapparna. Kevin och jag avslutade julaftonen med att krypa ut och in i kartongen för min Bobbycar, det var en kul lek!


bilen 

Efter en skön vecka i Bjursele bar det iväg hemåt för nyårsfirande. Vi hade tänkt att fira med Josefin, Johnny och lille Philip, men mina koppor och förkylning ställde till det. Så det blev en nyår ensamma i Knivsta. Jag tyckte raketerna var ganska coola. Keeet- bang! Sa jag oavbrutet…

 

Till trettonhelgen kom klanen Landqvist hit på besök; moster Malin & Jeremy, mormor & Staffan och morfar. Jag spexade som vanligt och visade stolt upp mina nya leksaker. Vi firade lill-jul med gran och julmat eftersom moster hade tillbringat julen i Los A ngeles och längtade efter mormors köttbullar och Janssons! Jag fick ännu fler fina julklappar och jag visste knappt vart jag skulle ta vägen av glädje!


Här är hela gänget!

malinfest

Jag testar mitt nya städ-kit...Vad månne bliva av denna tjej??

städa


 Den 8 januari bar det iväg en vecka till Fuertaventura med mamma, pappa, mormor och Staffan. Att flyga tycker jag är lajbans och flygplatsen är ju jättehäftig att springa runt på. Semesterveckan var urmysig, lite blåsigt och kallt ibland men lite sol fick vi allt. Och den kyliga luften hindrade ju inte mig ifrån att slänga mig i poolen! Efter en halvtimme i det kalla vattnet var jag tvungen att gå upp, blå om läpparna men överlycklig! 


pool

Det blev några sköna dagar med promenader, äta ute på kvällarna och leka mycket med mormor och Staffan (Battan kallas han av mig). Mamma och pappa passade på att gå iväg lite själva utan mig och äta lunch på stranden etc. Inte mig emot, mormor och Staffan är ju så kul att vara med!


Här är jag på stranden, och även en bild på hela sällskapet.

allastrand

Här äter vi en god frukost på mormor och Staffans terass.

frukost

Här hyr vi bil en dag och är uppe i bergen och kör- vilken utsikt! Det fanns många stenar att leka tittut bakom...

sol

Här är vi på väg hem- visst blir man trött av en så spännande vecka?? Då är det skönt att de mjuka bagagevagnarna finns så man kan slagga lite middag.

trött

 

Nu är det vardag igen och jag har åkt på feber och hosta. Typiskt när nu äntligen snön har kommit. Mamma vågar inte nämna ordet pulka för då blir det nog krig…Vi får hålla oss inne idag och stanna hemma från dagis i morgon.

 

Jag pratar nu för fullt, två ord hela tiden, ibland tre (Thea mammas älskling är en variant- gissa vem som är mallig??). Mina öron är stora som bara den och jag lyssnar på varje ord som sägs här hemma!

 

Ha det gott i vintevädret!