Första snön och en toppenbra barnvakt!

Hej hej,

nu har jag fått uppleva min första snö, mamma och jag tog en kort promenad igår och då fick jag ta mig en titt! På bilden nedan har jag moster Malins gamla overall på mig, den har hållt sig fin i mormors förråd i ca 27 år!! Den värmer bra fortfarande! Jag är lite snuvig fortfarande så mamma och jag stannade hemma igår och bakade lussebullar, och tränade på mag-liggande som ni också ser nedan!

första snön

Att ligga på mage är kul- ett litet tag i alla fall...



På kvällen skulle mamma och pappa gå ut och äta tillsammans, så då fick jag besök av mammas kompis Jenny, som tog hand om mig hela kvällen. Vi lekte med Karlsson på taket, myste och sen somnade jag sött som vanligt! Det var jättekul att få leka med Jenny! Hon har en bebis i sin mage som snart ska komma, jag väntar spänt på vad det är för en liten kompis som finns därinne!

kompisar





Adventsmys

advent

God kväll,

denna helg har varit ganska lugn och skön. I fredags åkte mamma och jag till Sickla köpcentrum med några kompisar i mammagruppen, Felix och Melvin och deras mammor. Vi kollade in julklappar och proppade i oss en massa puré på ett fik och busade lite. Det var världens busväder med ösregn och gråa moln, så sen var det skönt att komma hem till Årsta och adventspynta lite med mamma. Nedan ser ni ett par bilder på mig och mina kompisar när vi var och shoppade!



På kvällen lagade mamma och pappa sån där vuxenmat och vi mös lite bland alla ljus och allt pynt. Jag tog på mig tomteluvan för att spexa till det lite när pappa kom hem lite lagom fredagstrött...



Resten av helgen har jag varit ganska snorig och förkyld så jag har fått hålla mig inomhus. Ingen feber men lite ögoninflammation och rinnande näsa. Men humöret har det inte varit något fel på i alla fall! Idag söndag har tant Jennie varit här på besök och bakat, vi hann med att läsa lite och busa en massa som ni ser på bilden.

Hoppas ni har haft en bra första advent!

jennie


Henning och jag


på golvet


God eftermiddag,

igår hade mamma och jag besök av Henning, snart 3 månader, och hans mamma Ida. Jag busade lite med Henning men han ville mest låna mitt babygym och sprattla i. Mamma och Ida bakade pepparkakor mellan blöjbyten, amningar och puré-luncher!

Nu ska mamma och jag pynta lite med ljusstakar tills pappa kommer hem, det ska bli mysigt!

Ha en bra advents-helg!


Jag sitter!

sitter

Hej på er,

idag har jag för första gången suttit alldeles själv en längre stund utan att ramla omkull! Jag satt och plockade bland mina leksaker i en halvtimme innan jag blev lite trött- bra va?? Så här stolt såg jag ut!

Idag har vi varit på BVC och allt gick bra, jag väger nu 7560 g och är 69 cm lång, och ligger på normalkurvan, det känns skönt tycker mamma och pappa!

Ha en bra eftermiddag!

En matglad bebis

jag ler

Hej hej,

här ser ni hur matglad och pigg jag är när jag får sitta i min stol vid matbordet! Det är pappa som gör något kul så att jag skrattar så här gott. För några veckor sedan så hade jag inte gått upp i vikt riktigt som jag skulle, men de senaste veckorna har min aptit bara ökat! Jag slukar allt jag får, både gröt, puréer och välling! I morgon ska mamma och jag gå till BVC för en halvårskontroll (egentligen så är jag ju bara 6 månader...), och då ska det bli spännande att se vad jag väger!

Idag har jag överraskat mamma och pappa med att verka tycka om att ligga på mage på det hårda köksgolvet, och t o m förflytta mig lite! Jag brukar mest bli arg då de lägger mig på mage, men idag gick det bättre än nånsin!

Nedan ser ni bild på en som är rund och go, och en som är febrig och hostig (gissa vem...)!

pappa o jag


Veckan i Småland

Hej hej,

nu har vi varit en vecka på rundresa i Småland, vi började hos mormor i Vimmerby, där vi stannade nästan en vecka. Pappa Germund var med under helgen, sen stannade mamma och jag kvar. Mormor var förtjust över att ha mig hos sig och jag blev ompysslad hela tiden!

Mormor och jag

Vi hann även med att hälsa på Linus & Lisa, mammas kusinbarn, och leka med Maggan, mammas mormor, en hel dag. Hon lärde mej att leka tittut! När vi var i Vimmerby så var det ju Fars Dag, pappa blev firad för första gången som ni ser på en av bilderna nedan. Han fick ett par fina tröjor och en god frukost på sängen! På Fars Dag träffade vi mammas släkt, hennes mostrar och morbröder och så förstås Maggan & Hadde! Det finns bilder på detta nedan också.



Besök hos morfar!

leka

Efter några dagar i Vimmerby åkte vi till Jönköping, där min morfar Peter bor med Anitha. Han fick pyssla om mig, ge mig mat och lära mig en massa bus! På bilden lär han mig hur man ska dra ut lådorna i köket... Nedan ser ni några bilder från vår vistelse där, vi träffade Anithas barn och barnbarn, ni ser William, 2,5 år, som ger mig en bamsekram! Av morfrar och Anitha fick jag en jättefin kudde med Bamse på!



...Och så tjejhelg med mammas vänner!

hos anna

Denna helg var vi kvar i Jönköping, men bodde då hos Anna, en av mammas gamla kompisar från Vimmerby. De var 5 st kompisar som hade en toppenhelg, och jag fick vara med och skoja hela tiden! Det blev shopping, fika och god mat! På lördagskvällen gick mamma ut med sina kompisar på restaurang och då hoppade morfar in som barnvakt- det var första gången som jag var själv utan mamma eller pappa! Det gick jättebra och morfar och jag tittade på fotboll på TV och hade det mysigt, och mamma kunde koppla av och ha en kul kväll!


Snart är det helg...

jag o boken

..och då ska jag, mamma och pappa åka till Vimmerby! Mamma och jag stannar i en vecka så vi lär inte skriva så mycket på denna sida då. Ha det så gott tills vi hörs igen!

/Thea

Esther och jag!



God eftermiddag kära läsare,

hoppas ni har en bra dag! Idag har mamma och jag varit i Tyresö och hälsat på Towe, mammas jobbarkompis, och hennes dotter Esther som ni ser på bilderna. Hon är snart 9 månader gammal. Jag fick testa hennes babygym och leka med hennes saker medan mamma & Towe fikade!

På fredag ska vi ta bilen och åka till mormor i Vimmerby, det ska bli kul! Förhoppningsvis kommer morfar dit på besök också så att vi kan leka lite!




Rapport tisdag 8 november

Hej på er alla glada,

idag har mamma och jag varit på Congrex och haft ett litet möte om när mamma ska börja jobba, vilket blir den 1 mars. Tänk, sen ska jag vara hemma med pappa och hitta på en massa bus som mamma inte får veta om, hehe.

Vi gjorde idag ett extra besök hos Maria på BVC, vi vägde mig för jag hhar varit dålig i magen hela helgen. Jag hade i alla fall gått upp i vikt även om det bara var 80 gram på en vecka. Mamma får proppa i mig ännu mer puréer och gröt!

Här kommer ett par nytagna bilder!

 

Mammagruppen

Mamma och jag går ju i en grupp med glada mammor och bebisar, vi är 7 st och en del av oss träffas ett par gånger i veckan och tränar på Friskis, går och fikar och tar låååånga promenader! De andra bebisarna är ungefär så gamla som jag skulle ha varit om jag inte hade haft så bråttom, dvs ca 5 månader. Vi har kul ihop, men ibland så skrämmer de små killarna mig med sina höga skrik...Fast jag lär mig väl att få skinn på näsan!

Här är några bilder från mammgruppen!




Snart sitter jag

Ja snart sitter jag alldeles själv, än så länge behövs det lite kuddar och sånt som hjälp, men det är ju toppenroligt att få komma upp och se sig omkring!!




Thea i stolen

Thea i stolen

God morgon,

idag är det en gråmulen måndag 7/11  och vi är hemma hela familjen, pappa Germund har lite snuva och det har Thea också, så det blir att hålla sig inomhus och mysa. Här sitter Thea vid köksbordet och leker medans gröten blir varm!

Vår solstråle

Vår solstråle

Idag har Thea haft snabb-besök av sin farmor och farfar, som kom hem från sin semester i Grekland. De hann gosa och leka en stund!

Thea hjälper till

Thea hjälper till

Hej på er,

nu testar vi att lägga upp lite bilder på vår lilla tjej så att ni kan vara uppdaterade om hur hon växer och gror!!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!