Min sommar

pappa o jag

Hej igen på er,

oj nu har nästan hela juli gått och vi har slarvat med att skriva- sorry! Vi har i alla fall haft en toppen semester med bara massa sol och bad! På bilden är vi hos Staffan i Storebro, där vi var en hel del under besöket hos mormor. Där fick jag bada varje dag, antingen i sjön eller i baljan- jättekul! Jag lärde mig att härma alla skrattmåsar också- jag kanske är en blivande Bosse Parnevik??

Under veckan i Vimmerby hann jag leka en massa med mormor, Maria, Staffan, Malin och Jeremy. Mamma och pappa åkte på bröllop i Skåne en helg och då fick jag vara hos mormor i 2 dagar- det gick toppen! Fast jag tror inte att mamma och pappa riktigt är vana att partaja en hel natt- de somnade nästan innan mig på söndagskvällen!

Vi hann även med att åka till Västervik och hälsa på mammas släktingar, vi grillade hos kusin Jennie och jag blev matad med kladdkaka! Under veckan i Småland var jag en riktig nattsuddare- jag höll i gång för fullt fram till kl 22, sen sov jag lämpligt nog ganska länge på morgnarna- ända till efter 8!

Efter en vecka hos mormor fortsatte vår turné norrut. Vi stannade en natt i Knivsta för att kolla in blommor och annat- jag tyckte helt plötsligt att mina leksaker var roliga igen och min säng var jätteskön att sova i! I mitten av juli tog vi bilen upp till Bjursele, där jag stannade i nästan 2 veckor. Mamma var tvungen att åka hem och jobba efter 1 vecka, men pappa och jag stannade ett tag till.

På vägen upp gjorde vi några våldgästningar bara för att sno till oss lite fika och för att få en paus. Vi stannade i Hassela hos Lars och Helena (Lars och pappa jobbar ihop), de hade en jättesöt liten hundvalp som gärna ville glafsa på mig! Vi stannade även hos Henning, Håkan och Ida i Norrmjöle, de bor i sin sommarstuga där. Vi fick god pastasallad och så fick jag pussa på Henning lite!

Vi gjorde en massa kul saker hos farmor och farfar. Jordgubbarna hade precis mognat så jag lärde mig ganska snart var jordgubbslandet var. Jag säger numera en ramsa som låter som jordeligubeligubb när man tar fram de röda bären!

Gåträning hr det varit på schemat hela veckan, jag springer ganska obehindrat  på gräset när någon peppar mig lite, så snart får de nog jaga mig hela tiden! Bersån i trädgården var rolig att leka tittut i!

Kusin Kevin och jag leker bättre och bättre tillsammans, han tycker väl att jag är lite roligare nu när jag kan gå lite. Han lät mig leka med alla hans tuffa bilar och traktorer- lajbans! Kevin ska få ett litet syskon alldeles snart, och jag ska få min första lillkusin! Tänk, det blir en riktig liga, Kevin-04, jag -05 och bebben-06! Akta er alla Bjurselebor!Mamma och pappa har jobbat lite med vår tomt, de säger att  vi ska bygga nåt som heter sommarstuga nere vid sjön. De har rensat kvistar och sly så nu har grunden börjt läggas. Spännande! Nästa sommar kommer huset, så snart har vi ett eget krypin! Farmor och farfar måste ju få vila nån gång!

Jag har även lekt med Signe, vi var tillsammans med Henning m familj ute i deras stuga som är så fin. Där blev det båttur och bad, så vi sov middag alla tre barnen så det bara knakade om det!

Veckan utan mamma gick bra (för mig i alla fall- mamma längtade nog lite...), vi var på Lycksele djurpark så att jag fick klappa alla djuren- det var toppen! Kevin skulle bara se på hajarna sa han men jag vet inte om han hittade nån...

Nu är vi tillbaka på Citronvägen, det var ganska skönt att komma hem. Morfar är här och hälsar på så honom har jag minsann busat med. Idag har vi varit vid Mälaren och badat, vi hade med oss lunch i gröngräset- härligt!

Hoppas ni har haft en toppensommar! Här kommer några små bilder!



semester...

vin

Hej på er,

ja vad säger man, det ska börjas i tid...:) Vädret under vår första gemensamma semestervecka har mestadels varit toppen, vi har badat, både i sjön och jag i min pool hemma på altanen, vi har suttit ute på kvällarna och grillat, och mamma och pappa har unnat sig ett glas rött ur dunken på bilden...Jag fick agera servitris och springa och fylla på, vilket var toppenkul! Dunken var dock lite tung...

Jag tar några steg varje dag och nu när moster Malin och Jeremy är här har jag försökt imponera på dem!

Nu ska vi åka till Småland en vecka ner till mormor, vi skriver mer sen!

Ha det skönt i solen!