Bus eller godis...

Hej hej,

 

Nu är det Halloween-tider, och hos mig i Knivsta är det nog mest bus som gäller! Jag har hunnit bli 19 månader gammal, och är ett riktigt litet bustroll.


blodpudding
 

Jag pratar för fullt, och nu har jag börjat säga mitt eget namn i varje mening, jag babblar på en hel harang, och sen avslutar jag med ”Thea”…Så nog vet jag vad jag heter! Vi var på 1,5 årskontroll för ett par veckor sedan, och då skulle man kunna 8-10 ord, vilket jag kan och mer därtill, men tro inte att jag tänkte visa det för Eva på BVC- jag stirrade in i mammas famn och vägrade prata eller visa var katten/leksaken var…Inte likt mig, men det kan bero på den kalla, läskiga vågen som de skulle ha upp mig på, eller på den stooora sprutan mot mässlingen och röda hund som jag fick. När pappa kom hem så drog jag upp byxbenet, sa ”Eva- ajaj” och visade mitt lilla sår!


Jag har även blivit ett litet modelejon, som älskar att klä ut mig, antingen i mammas kläder, eller i mina egna- då blandar jag gärna hej vilt, med sommarhatt, vantar mm...Eller tar på mig mammas diskhandskar!

hattmössa
 

Sen vi skrev sist har vi haft det ganska bra. Mammas kompisar Anna & Kalle var och hälsade på från Kalmar i början av oktober. När mamma berättade att Kalle skulle komma så stäckte jag upp armarna i luften och sjöng ”mamma, mamma…se så stor jag är”- det är ju Kalle Anka som sjunger så! Vi hade en mysig helg tillsammans och träffadeäven Josefin, Johhny & deras lille Philip. Han låg mest och sprattlade och sov tyckte jag. Men om några månader ska jag visa honom hur man klättrar runt och hur han kan leka med de roliga katterna som bor hos honom. Lyllos han som får ha katter hemma…

 

handskar

Vi har lekt en del med grannarna också, Tilda & Alva brukar komma ut i sandlådan när jag och mamma kommer hem från dagis. Alicia, 5 år, har varit hos mig också och lekt, det är ju så skoj med större barn som kan så mycket saker!

 

För ett par helger sen var mamma & Jenny på något som heter spa, då fick pappa och jag klara oss själva hela helgen- jag hade skött mig jättebra även om pappa var lite trött på söndagen!

 

Denna helg har vi varit inne i Stockholm och träffat mormor en snabbis, hon var uppe och skulle se Mamma Mia- men innan dess hann vi leka lite. Jag fick en fin tröja med hjärta på ”ärta” som jag kallar det…


hjärta

Ha en riktigt skön Alla helgona- helg!

Kram från lilla mig  

Nu är det höst, jag är 1,5 år!

kevin

Hej hej,

nu har det hunnit gå en månad igen sen vi skrev- 1 oktober- helt otroligt! I morgon är det 1,5 år sen jag kom ut i den stora världen- och ojj vad jag har växt sen dess! Se bara:

Nyfödd: strlk 44- nu:strlk 86
Nyfödd: vikt 2155 g- nu: ca 11000 g
Nyfödd: sov typ dygnet runt- nu: sover bara en gång om dagen och sen hela natten
Nyfödd: sa bara oaähh- nu:mamma,pappa,nej,pytau(flygplan),nenne (lejonet),borta,dunk,cykla mmm...
Nyfödd: åt mjölk via sonden-nu:äter allt som ställs fram utom pannkakor och brocolli…

skrivbod 

Ja de säger att jag har blivit stor, grannen tycker ibland att jag har växt typ över en dag- det lär jag väl få höra ibland… 

Jag trivs fortfarande på dagis, nu kan pappa lämna mig utan tårar (på mig alltså- han kanske fäller en och annan på väg till tåget…:). Fröknarna säger att jag har blivit mycket djärvare, jag tar mina små upptäcktsfärder, bort till redskapsboden på gården eller till vinbärsbuskarna! 

Sedan vi skrev sist har vi gjort en del roligt. Men jag började september med att vara sjuk, mamma tror att det var tredagarsfebern jag fick. Lyckades dessutom smitta ner granntjejen- bra tajming! Vi var hemma till och från i en vecka men se var jag pigg igen. 

I mitten av september var  Malin och mormor här- det var kul som vanligt! Jag charmade dem min vana trogen, och vi lekte en massa. Vi fikade, shoppade och tog en cykeltur i solen. Nu säger jag faktiskt både mormor och Malin! Malin sa att hon längtar hem från Skottland- kan det bero lite på mig tro?? Vi hoppas alla att hon och Onkel Jeremy kommer hem snart! Så här mysigt hade vi det: 

malin

Helgen efter bar det av till Bjursele för att titta på lilla Milla, 5 veckor. Hon kan inte prata så bra än, men jag försökte trösta henne och ge henne nappen när hon var ledsen, och gunga henne i hennes stol. Se så duktig barnvakt jag är:
milla
 
Kevin och jag lekte för fullt, han verkar tycka att jag är en mer lattjo tjej nu när jag kan gå. Men på skogens stigar hade han övertaget; gammal storstadsbrud som jag är, så vägrade jag helt enkelt att gå på stigarna, jag väntade på att mamma eller pappa skulle komma och bära mig helt enkelt. Någon service ska man väl ha…

Mamma och pappa gick ner till sjön igen och drömde sig bort. De säger att snart ska det stå ett hus där som vi ska bo i på semestern, där jag ska springa runt och busa med kusinerna, hoppa i vattnet och leka i skogen. Ni kan ju få se en bild på det blivande paradiset.

stugan

Farmor och farfar fick förstås rå om mig en massa, nu säger jag farfar också! De har så många roliga gamla leksaker som pappa hade för  typ 31 år sedan, still going strong! 

Denna helg har varit lugn & skön, vi var hos tant Jennie på middag igår, hon säger att om ungefär 18 år ska hon lära mig allt om Stockholms uteliv- jag längtar redan ( men mamma säger att det minst kommer dröja 35 år inna det är dags…)Idag har vi pysslat lite hemma och umgåtts med grannarna i vårt lilla område!  

Ha en bra vecka, önskar vi i Knivsta!